vineri, 13 septembrie 2019

Firmele de Zeitarbeit. Ce este legal si ce nu?

Pentru ca este un domeniu pe care am avut sansa sa il cunosc in ultimul an, intentionez sa public o serie de articole despre legislatia muncii in Germania. Voi vorbi in special despre ce este legal si ce nu in modul in care firmele de Zeitarbeit lucreaza cu angajatii lor si ce artificii la limita legalitatii folosesc ca sa isi optimizeze costurile.

Voi da curs acestei idei, pentru ca stiu ca in ultima vreme multe firme nemtesti aduc cetateni romani, care sa lucreze in special in domeniul tehnic, al constructiilor in Germania. Promisiunile sunt incurajatoare, dar contractele de munca se fac in limba germana, si oamenii de obicei nu inteleg ce semneaza.

                                                                      (Copyright ©. All rights reserved.)

Atentie, firmele de Zeitarbeit, care cunosc perfect legislatia muncii din Germania, apeleaza frecvent la diferite artificii si nu respecta mereu conditiile contractuale, iar de multe ori iau decizii imorale si in defavoarea angajatului.

Voi vorbi despre cazurile in care Firma va solicita sa completati acel formular pentru concediu fara plata (Unbezahlter Urlaub) in cazul in care ea nu v-a gasit o noua sarcina si nu are un loc de munca pentru dvs, despre zilele de concediu, zilele libere, orele suplimentare / Arbeitzeit Konto, perioada de preaviz si multe altele.

Pentru orice intrebari aveti, va rog sa imi scrieti aici pe site sau in privat, pe adresa : tineriingermania@gmail.com.
Multumesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu