sâmbătă, 30 octombrie 2021

Asigurarea in caz de operatie pentru animale, in Germania (OP Tierversicherung)

Hunde-OP Versicherung

(Copyright ©. All rights reserved.)

In Germania, serviciile medicale sunt pe cat de performante, pe atat de scumpe. Acest fapt este valabil si pentru medicina veterinara. Costurile pentru consultatii, tratament si mai ales operatii sunt foarte ridicate. Tocmai de aceea consider ca este important ca posesorii de animale sa cunoasca rolul  asigurarilor pentru operatii chirurgicale, asa numitele OP Tierversicherung.

Costul unei operatii poate ajunge la 3.000 de euro

Pe scurt, din experineta personala:

In urma cu 7 ani, la numai cateva luni dupa ce am ajuns in Germania, catelusa noastra, rasa Bischon a avut nevoie de o operatie foarte serioasa, dificila si invaziva. A fost vorba despre o operatie la coloana vertebrala, fara de care ar fi ramas paralizata complet la picioarele din spate. La momentul respectiv, nu aveam niciun fel de informatii despre asigurarile de operatie sau de sanatate pentru animale, cu atat mai putin, aici in Germania. Costul operatiei a fost, la urgenta, aproximativ 2.000 de Euro. La acest pret, se adauga si alte consultatii, scoaterea fireleor dupa operatie etc. Iar acest pret a fost suportat in intregime de noi, pentru ca, asa cum am precizat, nu stiam nici de existenta asigurarile de operatie sau sanatate pentru animale si nici de rolul lor.

Dar, dupa acest eveniment, catelusa s-a recuperat foarte rapid, operatia a fost de succes. Ea avea la momentul respectiv 7 ani si jumatate. Dupa un an de zile, am considerat ca este necesar totusi sa facem si asigurarea de operatie.

Decizia a fost una buna, pentru ca anul trecut a mai avut nevoie de inca 2 operatii, dupa ce a fost diagnosticata cu cancer mamar.  Pentru ambele operatii, complet, pretul sar fi ridicat la aproximativ 4000 de euro. Dar pentru ca am avut aceea asigurare in caz de caz de operatie pentru animale, aceasta suma a fost acoperita in intregime de compania de asigurari. Atat operatia, cat si costurile consultatiilor ulterioare si a altor medicamente necesare. 

Cum se calculeaza costul pentru asigurarea de sanatate pentru animale?

Compania de asigurari solicita mai multe informatii despre animale. Clientului ii este indicat sa completeze un formular cu situatia medicala a animalului, ce rasa este, numarul cipului, etc.

In cazul nostru a fost necesar inclusiv un documente semnat de medicul veterniar prin care se atesta ca animalul, la momentul completarii fosrumalrului este sanatos.

Un fapt relevat pentru pretul asigurari medicale este varsta animalului. Cu cat este mai in varsta, cu atat are sanse mai mari sa se imbolnaveasca sau sa dezvolte alte probleme de sanatate, si prin urmare asigurarea este mai mare. Pentru un catel tanar, costul poate fi si sub 10 Euro/luna. Asigurarea de operatie (OP Tierversicherung) se poate plati atat anual, cat si esalonat, pe luna.


Incepand de cand este valabila asigurarea de operatie (OP Tierversicherung) pentru animale in Germania?

Din momentul in care s-a incheiat asigurarea in caz de operatie, compania de asigurari impune o perioada (de cateva luni de obicei) in care isi asigura dreptul sa nu intervina in caz de operatie. Acest fapt este oarecum firesc, daca ne gandim ca oricine poate sa incheie o asigurare de operatie numai dupa ce vede ca animalul este bolnav si are nevoie de o interventie chirurgicala. Deci atentie, la aceasta clauza!

Si, pentru a evita orice confunzie, doresc sa precizez ca public aceste randuri strict prin perspectiva si experineta personala. Acest articol este unul informativ si NU este unul publicitar, NU este un indemn sau promovare pentru asigurarile de operatie pentru animale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu