luni, 10 aprilie 2023

Viziteaza Germania: Bonn, orasul copilariei lui Beethoven

Bonn, situat in vestul Germaniei, de-a lungul pitorescului rau Rin, este un oras fermecator cu o istorie bogata, un patrimoniu cultural si o frumusete naturala uimitoare, ceea ce il face o destinatie ideala pentru turisti. Cunoscut pentru reperele sale istorice, muzeele renumite si atmosfera vibranta, Bonn are ceva de oferit pentru toata lumea, de la pasionatii de istorie la iubitorii de natura.

Casa Beethoven

Unul dintre locurile care trebuie vizitate in Bonn este locul de nastere al celebrului compozitor Ludwig van Beethoven. Casa Beethoven, cunoscuta si sub numele de Beethoven-Haus, este un muzeu dedicat vietii si operei acestui geniu muzical. Vizitatorii pot explora casa natala a lui Beethoven, pot vedea manuscrisele sale originale, obiecte personale si pot invata despre viata si mostenirea sa muzicala. Casa Beethoven este o destinatie obligatorie pentru iubitorii de muzica clasica si pentru cei interesati de viata acestui compozitor legendar.



 

Un alt punct de reper notabil din Bonn este Bonn Minster, o catedrala in stil romanic care dateaza din secolul al XI-lea. Aceasta catedrala impresionanta este renumita pentru arhitectura sa uimitoare, vitraliile sale complicate si istoria sa bogata. Vizitatorii pot admira sculpturile ornamentate, pot explora cripta si se pot bucura de vederi panoramice ale orasului din varful turnului. Bonn Minster nu este doar un sit religios, ci si o bijuterie culturala care ofera o privire in trecutul orasului Bonn. Biserica a suferit mai multe renovări de-a lungul anilor, inclusiv un cor în stil gotic și un turn baroc.

Bonner Rathaus - primaria veche a orasului

Alte clădiri notabile din Bonn includ Primăria Veche, care datează din secolul al XVIII-lea și prezintă un amestec de stiluri baroc și rococo, și Palatul Poppelsdorf, un mare palat în stil baroc care găzduiește acum Muzeul de Istorie Naturală al Universității din Bonn.





În secolul al XX-lea, Bonn a devenit capitala Germaniei de Vest, iar în această perioadă au fost construite multe clădiri guvernamentale, inclusiv Cancelaria Federală, care este o clădire modernistă proiectată de arhitectul Axel Schultes, și fosta clădire a Parlamentului German, care este o structură postmodernă proiectată de arhitectul Günter Behnisch.

În general, arhitectura orașului Bonn reflectă istoria sa lungă și variată, în oraș coexistând clădiri din mai multe stiluri și perioade diferite.



Japanischer Garten - gradina japoneza din Bonn


Daca alegeti sa faceti o plimbare mai lunga pe malul Rinului, in Bonn, pasii va vor duce inevitabil catre o zona verde, plina cu lacuri, flori si verdeata. Este vorba de un parc in care va puteti plimba cu barcuta, admira copacii si florile deosebite, si asculta catecul pasarilor. Tot aici se afla si o oaza minunata de liniste, asa numita "Japanischer Garten", din Bonn. Gradina a fost creata in 1979 ca simbol al prieteniei dintre Bonn si orasul  Sendai, din Japonia.

Gradina prezinta elemente traditionale japoneze, cum ar fi un iaz cu koi, o cascada, o casa de ceai, o grădina de piatra si diverse plante si arbori originari din Japonia. Gradina este proiectată pentru a reflecta cele patru anotimpuri, astfel incât vizitatorii pot experimenta culorile si starile de spirit schimbatoare ale gradinii pe tot parcursul anului.

Gradina japoneza din Bonn este o destinatie populara atat pentru localnici, cat si pentru turistii care cauta un loc linistit si senin pentru a se relaxa si a scapa de agitatia orasului. Este deschisa din aprilie pana in octombrie, iar intrarea este gratuita.

Japanischer Garten Bonn

Japanischer Garten Bonn


Japanischer Garten Bonn



Transportul in Bonn este convenabil si accesibil, cu un sistem eficient de transport public format din autobuze si tramvaie care leaga principalele atractii ale orasului. Bicicleta este, de asemenea, un mod de transport popular in Bonn, cu pistele de biciclete bine intretinute din oras si optiunile de inchiriere.




Bonn and Rihn




Bonn Kirschblüte - Bonn si ciresii lui inforiti 

Pentru a vizita Bonn, noi am ales perioada martie - aprilie cand infloresc ciresii. Si asta deoarece, in centrul vechi, pe o alee ingusta, aparata de cladirii vechi si elegante cateva zeci de ciresii devin magnetul orasului in aceasta perioada. Pentru ca anul 2023 a fost mai rece, la inceput de aprilie cand l-am vizitat noi, ciresii inca nu erau complet infloriti. Dar chiar si asa, strada era plina de pasionati de fotografie si turisi. 

bonn kirschblüte 2023

bonn kirschblüte 2023

Daca aveti timp sa zaboviti aici, sub petalele ciresilor, va puteti opri si la una dintre terasele locului pentru un desert delicios, o cafea sau un vin din regiune.
 

Bonn
Indiferent ce alegeti sa faceti, o zi in Bonn va inbogateste mintea. Pentru ca la final, timpul, mai mult decat orice, se masoara in amintiri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu